ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (PRP)


Θεαματικά ειναι τα αποτελέσματα για τη λείανση των ρυτίδων, τη σύσφιξη του δέρματος, την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στα πόδια και τους γλουτους καθώς και για την καλυτερη επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων.Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες ( PRP) αποτελεί τη σύγχρονη επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης προσφέροντας άμεσα ορατά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες.

Η θεραπεία PRP βασίζεται κυρίως στην ενέσιμη χορήγηση εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια πλάσματος του ίδιου του ασθενούς – γι’ αυτό και η θεραπεία χαρακτηρίζεται αυτόλογη. Ο ασθενής υποβάλλεται αρχικά σε μία ανώδυνη αιμοληψία. Λαμβάνονται περίπου 50cc αίματος, όσα δηλαδή λαμβάνονται και για μία γενική εξέταση αίματος.Επειτα το αίμα αυτό φυγοκεντρείται έτσι ώστε να διαχωριστούν τα συστατικά του – πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια. Από αυτά αξιοποιούνται το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια,γινονται εγχυση των συστατικων με το εμπλουτισμένο πλάσμα να ενίεται υποδορίως στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής.Ετσι παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τριχοθυλακικών μονάδων, πολλαπλασιαζοντας τα κύτταρα και συμβάλλοντας στην αναγέννηση των ιστών του τριχωτου της κεφαλής.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία βασιζεται στην λήψη αίματος επεξεργαζοντας και επαναχρησιμοποιώντας το αίμα του ίδιου του ασθενούς, μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο χωρίς παρενέργειες.Μια απλή και ανώδυνη διαδικασία, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 20 ημέρες και συνήθως απαιτουνται 4- 6 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί, ο χρόνος της θεραπείας μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση. Συστήνεται για την αντιμετώπιση της γυροειδούς, της ουλωτικής και της ανδρογενετικής αλωπεκίας στους άντρες και τις γυναίκες, για την πρόληψη της τριχόπτωσης, αλλά και ως υποστηρικτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ποιες οι αντενδειξεις για τη συγκεκριμενη θεραπεια;
Αντενδείξεις αποτελούν:
-μη ρυθμισμένος σακχαρώδης διαβητης -μη ελεγχομενη υπερταση
-η καρδιακη ανεπαρκεια
-οι αρυθμιες

Ποιος ο ρόλος των αυξητικών παραγόντων;
Κύρια συστατικά του PRP είναι οι κυτοκίνες (πρωτεΐνες ανάπτυξης, διαφοροποίησης και ανοσολογικής αντίδρασης) και οι παράγοντες ανάπτυξης.
Οι παράγοντες είναι πρωτεΐνες που παράγονται από συγκεκριμένα κύτταρα του σώματος και ενεργοποιούν την επιδιόρθωση των ιστών που δεν λειτουργούν σωστά ή έχουν υποστεί βλάβες, ενισχύοντας την αγγειογένεση και την επαναγγειοποίηση.Με αυτον το τροπο επιτυγχάνεται η επαναδραστηριοποίηση των αδύναμων ενήλικων βλαστοκυττάρων, ο πολλαπλασιασμός και η αναγέννηση των κυττάρων της πασχουσας περιοχής.
Αξιοσημείωτο είναι οτι η μέθοδος PRP αυξάνει την συγκέντρωση των αυξητικών παραγόντων στο πλάσμα κατά 2 έως 4 φορές, επιτρέποντάς ετσι την επαναδραστηριοποιείση πολύ μεγαλύτερου αριθμού των ενήλικων βλαστοκυττάρων.
Στην συνεχεια τα βλαστοκύτταρα δίνουν εντολή για την επαναλειτουργία της πασχουσας περιοχής με αποτελεσμα την αυτοαποκατάσταση της διαταραχής,επιτυγχάνοντας με αυτον τον τροπο συντομότερα και καλυτερα αποτελεσματα.
Στην τριχόπτωσης, η θεραπεία PRP καταφέρνει να δραστηριοποιηθουν ξανα τα τριχοθυλάκια που έχουν υποστεί φθορά έτσι ώστε να επαναλειτουργείσουν σωστά παράγοντας νεεςβ δυνατές τρίχες.
Το PRP λοιπον επιβάλλει στον ανθρώπινο οργανισμό να αντιδράσει με έναν έντονο αλλά απόλυτα ασφαλή τρόπο αποδυναμωνοντας ετσι την λειτουργία των τριχοθυλακικών μονάδων, εφοδιάζοντας την περιοχή με ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα, τα οποία αναλαμβάνουν τη διαδικασία αναγέννησης των τριχοθυλακίων.
Συντομα σταματάει η τριχόπτωση και κανουν την εμφανιση τους νέες, πυκνές και δυνατές τρίχες στα σημεία οπου υπαρχει αραίωση.


Contact Form

I am interested for more infomation

Systagma Telephone: 211 41 15 398, mobile 6932319439 & Glyfada Telephone: 210-8940550, mobile 6981176411
& facebook and instagram

 I agree that my email will be used for the reply and saved for future communication.